انواع چرم: همه کیفیت ها، درجه ها، پایانه ها و برش ها
انواع بسیار باورنکردنی چرم موجود است. هر کدام ویژگی های منحصر به فرد خود را دارند که به انواع پروژه ها یا سبک های کاری مختلف کمک می کند.
انواع چرم های موجود عبارتند از: تمام دانه، دانه بالا، اصل، دو کاست و باند شده. روکش های چرم شامل آنیلین، نیمه آنیلین، برس رنگ، بدون دانه، برش، برجسته، گلدوزی شده، دست دوز، فلزی، ناپا، نوبوک، روغنی، اختراع، رنگدانه، چاپ شده، اسپلیت، جیر و مومی است.
مهم است که چرم مناسب برای پروژه خود را انتخاب کنید تا از نتیجه عالی اطمینان حاصل کنید. بیایید با انواع مختلف آن آشنا شویم.
انواع چرم
ضخامت چرم وزن و برش – انواع چرم – کالاهای چرمی لیبرتی
قطعات و نمونه های چرمی
انواع چرم را می توان به چند دسته تقسیم کرد. میتوان به انواع برشها، کیفیت چرم، درجهبندی چرم، روکشهای چرم، انواع چرم به حیوان، انواع چرم خزدار، حتی انواع چرم مصنوعی و وگان نگاه کرد. چند تفاوت عمده بین آنها وجود دارد.
برخی از تغییرات به دلیل فرآیند تولید است. برخی به دلیل فرآیند تکمیل هستند. برخی دیگر بر اساس نوع پوست حیوانات هستند و برخی دیگر نحوه برش چرم هستند. ما به هر یک از آنها با جزئیات بیشتری می پردازیم.
“5 نوع چرم”
در حالی که انواع مختلفی از چرم وجود دارد، اغلب مردم در مورد “5 نوع چرم” کنجکاو می شوند. آنچه آنها به طور کلی به آن اشاره می کنند حجم و لایه های پوست اصلی است که هنوز در محصول نهایی وجود دارد. اینها شامل دانههای کامل، دانههای برتر، اصل، دانههای خرد شده و چرم چسبخورده هستند و جزئیات زیادی در مورد هر کدام به اشتراک گذاشته خواهد شد.
کیفیت و ویژگی های مواد بسته به اینکه چرم تمام شده از کجا در پوست آمده است متفاوت است. کیفیت و کاربرد چرم گوسفندی نیز می تواند تحت تأثیر عوامل بسیاری قرار گیرد. اینها می تواند شامل نژاد حیوانات، آب و هوای آنها، غذایی که تغذیه می شود و میزان ورزش آنها باشد. پوست یک ماده طبیعی است، و بنابراین، به شدت تحت تأثیر زندگی حیواناتی است که از آنها می آیند.
کیفیت چرم همچنین می تواند تحت تأثیر فرآیندهای بسته بندی گوشت، دباغی و تکمیل مورد استفاده در طول تولید قرار گیرد. در کنار درجهها و انواع چرم بزی که مصرفکنندگان با آنها آشنا هستند، ما به انواع چرمهایی که دباغها هنگام ارزیابی پوستهای بستهبندیهای گوشت از آنها استفاده میکنند، میپردازیم.
پوست چرم چیست؟
عالی! بیایید از اینجا شروع کنیم. پوست چرم پوستی است که از حیوان جدا می شود. از آنجایی که این ماده طبیعی است، دارای ویژگی ها و ویژگی های منحصر به فردی است که به آن کمک می کند تا برای حیوانی که بخشی از آن بوده است، خدمت کند.
معمولاً یک مانع محافظ را تشکیل می دهد. این باعث می شود که قسمت های داخلی حیوان ایمن باشد. همچنین، همراه با مو یا خز، از عناصر خارجی مانند خورشید، آب، ساییدگی و سایر موارد در زندگی روزمره محافظت می کند. در اینجا یک تصویر مقطعی وجود دارد که لایه های یک پوست چرم را نشان می دهد.
سطح مقطع پوست چرمی
از چند لایه تشکیل شده است:
پوست چرم – دانه
دانه بیرونی ترین سطح پوست چرم است. از الیاف محکم و متراکم تشکیل شده است. دانه لایه ای است که در معرض عناصر (هوا، باران، خورشید و غیره) قرار گرفته است و معمولاً پس از برداشتن مو بسیار قوی و صاف است.
پوست چرم – محل اتصال دانه و کوریم
محل اتصال دانه و کوریم جایی است که لایه بیرونی و محکم چرم با الیاف شلتر کوریم ترکیب می شود. این اتصال ترکیبی از لایه دانه بسیار مطلوب و الیاف فیبری تر و شل تر لایه کوریم است.
پوست چرم – کوریوم
کوریم لایه ای درون پوست حیوانات است که عمدتاً از الیاف کلاژن تشکیل شده است. اینها شلتر و بازتر از لایه دانه هستند. اگرچه این لایه برای تولید کیف پول چرم بسیار قابل استفاده است. کوریم معمولاً ضخیم ترین لایه در پوست یک حیوان است. بنابراین، پس از شکافتن پوست، بخشهایی از کوریم ممکن است در محصولات چرمی یا دانههای اصلی وجود داشته باشد.
پوست چرم – گوشت
گوشت لایه ای از پوست است که عمدتاً از ماهیچه ها و بافت های چربی تشکیل شده است. برای استفاده از چرم نهایی چندان ارزشمند نیست. به این ترتیب، چرم معمولاً برای برداشتن لایه های بالای آن شکافته می شود و مواد قابل استفاده با درجه ها و کیفیت های مختلف برای تولید کالاها و واکس چرم بیز به دست می آید.
هنگام در نظر گرفتن درجه و کیفیت چرم، مهم است که بدانیم چرم چگونه آماده، برش و تکمیل می شود. بیایید به رایج ترین روش ها نگاه کنیم.
انواع درجه بندی چرم و کیفیت چرم
چرم های رنگ شده در رنگ های مختلف – انواع چرم – کالاهای چرمی لیبرتی
اینها رایج ترین روش هایی هستند که چرم را “درجه بندی” می کنند. این نامها، در واقع، بیشتر به نحوهی شکافته شدن چرم و عملکردن سطح آن اشاره دارند تا به «درجات» واقعی. اگرچه این تغییرات بر عملکرد و کیفیت کلی یک قطعه چرمی تأثیر می گذارد.
بنابراین، مردم معمولاً از آنها به عنوان “درجه های چرم” یاد می کنند. پس از آن، نمرات واقعی را که بستهبندان گوشت هنگام ارزیابی پوست برای فروش استفاده میکنند، بررسی میکنیم
دانه کامل چرم
این برش چرم شامل طرح بیرونی پوست است که به آن “دانه” گفته می شود. برای از بین بردن هر گونه نقص، سمباده یا سفت نشده است. به طور کلی، فقط مو بر روی چرم های دانه کامل برداشته می شود. دانه به طور کلی دارای الیاف متراکم بسته بندی شده است که ریزتر هستند. این منجر به سطحی می شود که بسیار محکم، بادوام است و می تواند در برابر استفاده سخت مقاومت کند.
از آنجایی که تحت سنباده کاری قرار نمی گیرد، سطح ممکن است دارای ایرادات جزئی باشد. اینها ممکن است از جایی باشد که گاو به حصار ساییده شده است، بریدگی کوچکی که ممکن است به آن وارد شده باشد یا از زندگی روزمره خراشیده شده باشد. پوست های دانه کامل بدون لکه های زیاد با ارزش ترین هستند، زیرا کمتر رایج هستند و از نظر بصری جذاب ترین هستند.
این الیاف سطح نیز بیشترین استحکام را در بین هر نوع چرم به آن می بخشد. این باعث می شود برای سراجی، کفش و مبلمان مناسب باشد. از آنجایی که لایه بیرونی برداشته نشده است، به مرور زمان یک پتینه (تغییر رنگ سطحی پس از استفاده) ایجاد میکند که میتواند برای چشم خوشایند باشد. لایه بیرونی نیز برخی از ویژگی های مقاومت در برابر آب را ارائه می دهد. Full Grain به عنوان با کیفیت ترین چرم موجود در نظر گرفته می شود.
چرم دانه بالا
این برش بسیار شبیه به دانه کامل است، با این تفاوت که لایه فوقانی آن سمباده و/یا سفت شده است تا عیوب و بی نظمی ها را از بین ببرد. این باعث می شود چرم نرم تر و انعطاف پذیرتر شود و رنگ های مختلف روی آن اعمال شود.
در حالی که این سمباده آن را از نظر بصری جذاب تر می کند، همچنین استحکام و برخی از ویژگی های آب گریز چرم کامل را از بین می برد. این ما شروع به مشاهده تعادل بین استحکام چرم و ظاهر و نرمی چرم می کنیم.
با توجه به نرمی و انعطاف پذیری آن، چرم درجه یک اغلب در کالاهای چرمی مرغوب از جمله کیف دستی، کیف پول و کفش استفاده می شود.
چرم اصل (چرم اصلاح شده)
چرم اصل میتواند از هر لایهای از پوست بیرون بیاید، و برای ایجاد ظاهری یکنواختتر و «اصلاحشدهتر» روی سطح پوست انجام میشود. می توان آن را سمباده زد یا صاف کرد تا عیوب سطح را از بین برد، سپس رنگ کرد (یا با اسپری رنگ کرد) یا مهر/مبت زد تا ظاهر نهایی سطح را به آن بدهد.
این فرآیند برخی از کیفیت های ترجیحی چرم را تغییر می دهد، بنابراین اگرچه کیفیت بالایی ندارد، اغلب برای کمربندها و کالاهای مشابه استفاده می شود.
چرم دانه ای خرد شده
چرم خرد شده برش لایه ای از چرم از داخل سطوح پایینی ناحیه دانه بالایی پوست است. معمولاً یک لایه پایینی از پوست، بالای گوشت است. همچنین، زیر دانه کامل و بهترین برش دانه های بالا. با این حال، هنوز هم یک ماده چرمی مفید را فراهم می کند.
سطح طبیعی چرم دانهبندی شده به اندازه دانههای کامل و دانهبندی متراکم، محکم و مفید نیست. بنابراین، اغلب در پرداخت های چرمی که رنگی، برجسته و سطح آن به نحوی قابل توجه تغییر یافته است، استفاده می شود. این به آن اجازه می دهد تا برخی از ویژگی های مفید یک ماده چرمی را ارائه دهد، در حالی که دارای سطح بصری دلپذیر و اغلب کاربردی برای محصولات چرمی است.
چرم باند شده (چرم بازسازی شده)
چرم چسبیده مانند ضایعات یا هات داگ چرم است. از ضایعات چرمی تشکیل شده است که با استفاده از پلی یورتان یا لاتکس روی یک توری یا ورق الیافی به خوبی خرد شده و به هم متصل می شوند. مقدار چرم در مخلوط واقعی می تواند بسیار متفاوت باشد (از 10 تا 90٪) و بنابراین بر ویژگی های عملکردی و زیبایی شناختی محصول نهایی تأثیر می گذارد.
چرم چسبانده شده اغلب رنگ آمیزی می شود تا به آن رنگ بدهد و همچنین می توان آن را فشرده یا برجسته کرد تا ظاهری به سبک دانه یا چرم خاصی به آن بدهد. برای نگاهی عمیق تر، برای مقاله من در مورد چرم چسبان اینجا را کلیک کنید.
انواع درجه چرم – برای پوست خام
زیر پوست چرمی – انواع چرم – کالاهای چرمی لیبرتی
زیر پوسته چرمی
هنگامی که پوست خام توسط بسته بندی های گوشت تولید می شود، بلافاصله آن را درجه بندی می کنند. از این درجه برای تعیین کیفیت پوست خام استفاده می شود و امکان فروش دقیق به دباغی ها را فراهم می کند. دباغخانهها در نهایت پوستها را دباغی میکنند و مواد خام را به یک چرم کامل تبدیل میکنند.
به این ترتیب، دانستن دقیقاً کیفیت چرمی که دریافت میکنند بسیار مهم است. این تضمین میکند که آنها آنچه را که برای تولید مداوم چرم طرح دار جدید نهایی باکیفیت برای تولید کالاهای چرمی لازم است، در اختیار خواهند داشت.
هنگام درجهبندی پوست خام، بازرسان به دنبال مسائلی از جمله سوراخها، بریدگیهای عمیق، زخمها، ساییدگیهای بزرگ، تغییر رنگ، آسیبدیدگی دستگاه (از دستگاههای پوستکن)، موی باقیمانده و ناهماهنگی دانهها هستند.
همچنین مهم است که به خاطر داشته باشید که بسیاری از مزرعه های بزرگ دام های خود را برای نشان دادن مالکیت علامت گذاری می کنند. نام تجاری شامل سوزاندن دائمی یک الگوی منحصر به فرد (معمولا حروف یا حروف اول) در پوست حیوان است. یک مارک فلزی به شکل الگو حرارت داده می شود، سپس روی حیوان فشار داده می شود تا الگو برای همیشه در پوست سوخته بماند. در حالی که رایج است، تأثیر نام تجاری بر کیفیت پوست نیز در فرآیند درجه بندی لحاظ می شود.
دیدگاه شما با موفقیت ثبت شد.